Шкіра захищається і захищає.


Щоб попередити обмороження шкіри, організм майже припиняє надходження крові по шкірним капілярам та судинам. Кров повертається всередину тіла для підтримання температури, необхідної для забезпечення роботи органів та збереження життя. Тому шкіра не отримує достатньо кисню та поживних речовин. Особливо страждають від кисневого голодування та недостатнього кровообігу "крайні частини"- обличчя, ніс. 
Пам’ятайте! Для виникнення обмороження та зменшення притоку крові не обов’язково температура навколишнього середовища має бути нижче 0, адже обмороження виникають уже навіть за температури +4! 


Шкіра втрачає вологу.


Пристосовуючись до перепадів температури зовні та сухого повітря в приміщеннях, шкіра переживає нестачу вітамінів, поживних речовин та втрачає вологу.
Намагаючись повернути шкірі необхідний рівень вологи, ми досить часто припускаємося помилок у щоденному догляді. Наприклад, зволожуємо шкіру тільки вранці або вдень, коли вже відчуваємо стягнутість і сухість. А насправді зволожувати шкіру краще перед сном. Натомість зранку варто надати перевагу кремам чи засобам з оліями, що створюють захисну плівку на поверхні шкіри. Якщо вже застосовувати зволожуючий засіб зранку, то варто його комбінувати з олійними засобами для більш ефективної дії та попередження подразнень. У будь-якому випадку, пам’ятайте, що  всі засоби варто наносити на шкіру не менш ніж за 30 хв. до виходу надвір.
Користування зволожуючими гелями взимку теж не дуже гарна ідея.  Вода у їх складі, контактуючи з низькою температурою за умови зниженого кровообігу, просто руйнує шкіру! Як результат, замість зволоженої шкіри маємо почервоніння, ущільнення, ороговіння, лущення, від яких так просто не позбутись. Доглядові засоби мають утримувати вологу всередині шкіри. А як волога туди потрапить? Звичайно ж від регулярного та повноцінного споживання рідини, дотримання питного режиму.


Шкіра втрачає природні захисні бар’єри.


Бар'єрні жири та шкірне сало (себум), якого багато на обличчі, особливо у Т-зоні (чоло, ніс, підборіддя) на холоді поводять себе як масло, яке при пониженні температури застигає та гірше розподіляється по поверхні шкіри. Це знижує її захисні властивості, підсушує. Проте слід пам’ятати, що сальні залози не припиняють свою роботу, а вироблений ними секрет накопичується у протоках сальних залоз. Холодна шкіра, холодне повітря, зменшення протизапального ефекту від сонячного проміння – як результат, загострення акне, висипів та інших хвороб шкіри. 

Щоб попередити такі явища, слід ретельно очищувати шкіру делікатними засобами, які її не пошкоджують, прибирають надлишок шкірного сала, підсилюють захисні та бар’єрні властивості шкіри.

 

Необхідні засоби по догляду за шкірою та волоссям взимку наші експерти зібрали для Вас в наших комплексах:

Комплекс для догляду за шікрою взимку WINTER CARE

Комплекс для інтенсивного зволоження та догляду за шкірою взимку