Насіння чіа. Це насіння багате омега-3 жирними кислотами. До речі, в чіа їх втричы більше, ніж у рибі. Споживання продуктів з високим вмістом омега-3 жирних кислот дуже важливе, оскільки наш організм не здатен самостыйно виробляти ці корисні жири — їх можна отримати тільки з їжі або харчових добавок. Без омега-3 жирних кислот волосся почне тьмяніти і швидко втратить натуральний блиск.

 

Лохина — прекрасне натуральне джерело вітаміну С і антиоксидантів. Антиоксиданти захищають шкіру голови, а вітамін С стимулює циркуляцію крові і покращує вироблення колагену, який, в свою чергу, зміцнює капіляри, що живлять волосяний стержень. Якщо лохина вам не до смаку, зверніть увагу на інші продукти з високим вмістом вітаміну С — гуаву, ківі, папайю і полуницю.

 

Шпинат, багатий на фолієву кислоту, вітаміни А і С, бета-каротин і, найголовніше, залізо, — воістину незамінний продукт для росту волосся. Споживання шпинату (6 мг заліза на порцію) — відмінний спосіб підвищення рівня заліза в організмі і стимулювання росту волосся. Також багато заліза містять кормова капуста, броколі і сочевиця.

 

Авокадо традиційно вважається одним з найбільш живильних продуктів і є чудовим джерелом понад 20 вітамінів і мінералів, серед яких вітаміни B, C, E і K, бета-каротин, омега-3 жирні кислоти, клітковина, калій, магній і фолієва кислота.

 

Морква, солодка картопля і гарбуз — прекрасні джерела вітаміну А, тому вони можуть бути корисні для профілактики випадіння волосся.