Оливкова, арганова, кокосова, мигдальна, рицинова, реп'яхова...

Олія для волосся - один з найпопулярніших засобів для догляду за волоссям.  За допомогою олії можна в буквальному сенсі змінити на краще своє волосся - зробити більш здоровим та міцним, позбавитись від ламкості та сухості, надати йому глянцевого блиску і наситити корисними речовинами. Однак, всі вони різні. Яку ж вибрати? Розповімо в даній статті.

 

Для жирного волосся

 

Мигдальна олія

 

Мигдальна олія багата вітамінами А, В, Е і F. Допомагає нормалізувати роботу сальних залоз, тому найкраще підходить для волосся, схильного до жирності. Масаж голови з олією мигдалю послужить відмінною профілактикою появи лупи та прискорить кровообіг, активізуючи ріст волосся. Також мигдальна олія зміцнює цибулини, відновлює пошкоджене волосся, робить його сяючими, міцними, оберігає кінчики від посіченості.

 

Олія виноградних кісточок

 

Олія виноградних кісточок, насичена потужним антиоксидантом проціанідом, лінолевою кислотою, вітамінами та мінералами, дуже сприятливо впливає на волосся, регулюючи його жирність і тонізуючи шкіру голови.

 

Олія макадамії

 

Олія з горіхів макадамії - лідер за вмістом пальмітинової кислоти, яка дозволяє йому живити, зволожувати та захищати волосся і шкіру голови, а також регулювати водно-жировий баланс. Крім того, вона містить й інші цінні кислоти, багато вітамінів і мікроелементів.

 

Для сухого та фарбованого волосся

 

Кокосова олія

 

Кокосова олія одна з найбільш популярних у всьому світі. Її люблять за щільну текстуру, яка огортає кожну волосинку, захищаючи від шкідливого впливу ультрафіолету і від механічних пошкоджень. Завдяки багатому складу кокосова олія чудово зволожує волосся, дарує йому шовковистість, м'якість, перешкоджає випаданню і заспокоює шкіру голови.

 

Олія жожоба

 

Компоненти, що містяться в олії жожоба, за складом схожі з природним шкірним салом і здатні відстрочити раннє посивіння і забезпечити глибоке відновлення волосся. Також олія надає сяйва, розгладжує пасма, робить їх надзвичайно м'якими, допомагає зберегти вологу, захищає від сонця, прискорює процеси регенерації.

 

Для росту волосся

 

Рицинова олія

 

Рицинова олія вважається найкращим активатором росту волосся, брів і вій. У її складі безліч жирних кислот. Така олія має густу в'язку текстуру. Рицинова олія помітно прискорює ріст волосся, робить його більш густим і важким, запобігає пересиханню кінчиків, насичує поживними речовинами шкіру голови.

 

Реп'яхова олія

 

Унікальний засіб для догляду за волоссям. Живить ослаблене волосся зсередини, допомагає наситити його вологою, корисними елементами, вітамінами та жирними кислотами, завдяки чому волосся об’ємне, густе і росте ще швидше.

 

Олія гірчиці

 

Олія, яку роблять з насіння гірчиці, містить незамінні жирні кислоти, вітаміни, мікроелементи та має здатність загоювати ранки, тому її використовують не тільки для оздоровлення, але і для лікування захворювань шкіри голови.  Гірчична олія підсилює кровообіг в цибулинах, внаслідок чого і прискорюється ріст волосся.

 

Важливо!  Деякі види олій не можна використовувати під час вагітності та в період годування груддю, тому перед покупкою необхідно ретельно вивчити протипоказання. Якщо олія застосовується вперше, не зайвим буде спочатку провести тест на алергічну реакцію.

І, нарешті, щоб не перенаситити волосся і не викликати звикання до того чи іншого продукту, обов'язково робіть перерву у використанні.