Всім відомо, що ультрафіолет, куріння і звичка видавлювати прищі позначаються на стані шкіри. Про це знає чи не кожна дівчина. Однак у повсякденному житті шкіру підстерігають і інші небезпеки. У цій статі ми розповімо про те, яку фактори негативно впливають на стан шкіри. Попереджений - значить, озброєний!

1. Окуляри

На поверхні окулярів накопичується безліч бактерій. А у літній період особливо. Слідкуйте за тим, щоб не тільки скельця виблискували від чистоти. Протирайте антибактеріальним засобом всю оправу окулярів перед використанням. Інакше запалень в області щік та носа не уникнути.

2. Вага

Коливання ваги відбиваються на стані шкіри. Причому, не тільки тіла, але й обличчя. Після різкого схуднення або, навпаки, набору маси, шкіра втрачає еластичність і пружність. Так що, якщо ваша мета – схуднути швидко, підтримуйте тургор шкіри за допомогою косметичних засобів.

 3. Стайлінг

Чи знаєте ви, що засоби для вкладання дуже шкідливі для шкіри? Вони здатні забивати пори і подразнювати шкіру. Щоб цього не відбувалося, використовуючи засіб для стайлінгу (особливо лак для волосся), прикриваючи обличчя рукою або серветкою.

 4. Солодощі

Прикро, але цукор небезпечний не лишедля талії. Він запускає процес глікації, в ході якого волокна колагену буквально "зацукровуються". Якщо хочете довше зберегти шкіру молодою і пружною, обмежте споживання швидких вуглеводів, замінивши шоколадки і випічку на корисні солодкі фрукти. І, звичайно, не забувайте про косметичну підтримку шкіри.

5. Алкоголь

Алкоголь в прямому сенсі витягує вологу з шкіри. Разом з дорогоцінною вологою, шкіра втрачає пружність. Тому, проводячи теплі вечори за келихом шардоне, не забувайте і про чисту воду. І дотримуйтесь "дозування" - не більше двох келихів.

6. Постільна білизна

Під час сну шкіра активно відновлюється, скидаючи відмерлі клітини, які неодмінно залишаються на постільній білизні, стаючи відмінним середовищем для розмноження бактерій. Якщо ви хочете мати гладку, пружну шкіру без запалень – міняйте постільну білизну не рідше за 1 раз в 10-14 днів. А також вибирайте білизну з натуральних тканин.

7. Телефон

На поверхні корпусу телефону накопичується колосальна кількість бактерій, які можуть стати винуватцями появи прищиків на щоках і лінії підборіддя.  І якщо ви любите поговорити по телефону, носіть завжди з собою антибактеріальний засіб, якими потрібно протирати панель телефону.

 8.  Кава

 Кава зневоднює шкіру.  А на зневодненій шкірі найсильніше помітні зморшки і дрібні недосконалості.  Якщо ви любите каву, візьміть за правило випивати склянку води через 20 хвилин після чашки кави.  І взагалі не зловживайте кавою: пари чашок в день буде достатньо.