Чи необхідно міняти взимку догляд за обличчям або потрібно виходити з типу, стану і потреб шкіри?

 

Зі зміною сезону змінюється і стан шкіри, причому незалежно від її типу. Зима - це завжди морози і вітру. У таку погоду наші сальні залози виробляють менше шкірного жиру, а через сухого повітря приміщень, що обігріваються відбувається різке погіршення гідроліпідного балансу шкіри, порушується захисний бар'єр, загострюється чутливість. Шкіра починає лущитися, червоніти, з'являється відчуття дискомфорту - все це ознаки критичного зневоднення. Крім зовнішніх чинників, на стан шкіри впливає і внутрішня перебудова організму, пов'язана з сезонними гормональними коливаннями, що змінюють обмін речовин в шкірі. Такі зміни не можна ігнорувати, тому слід переглянути свою програму догляду.

Який догляд за шкірою оптимальний взимку?

 

Зараз шкіра потребує більш м'якого очищення і догляду, а також використання додаткових косметичних засобів, які допоможуть відновити і підтримати природний баланс. Яким повинен бути догляд в зимовий час? Базові етапи щоденного догляду все ті ж: очищення, тонізація, денний / нічний крем. Змінити слід самі засоби, виходячи зі змінених потреб шкіри.Для очищення будь-якого типу шкіри взимку рекомендується використовувати тільки «м'які» засоби без вмісту спирту. При жирній шкірі в цей період краще перейти на креми для нормальної або комбінованої шкіри, а для нормального типу використовувати засоби для сухої шкіри. Також можна додати в свою програму догляду додаткові засоби: зволожуючу сироватку, маску, олії. Важливо також в холодну пору пам'ятати про крем для рук і бальзам для губ.

 

Як має змінюватися догляд, якщо взимку летиш у відпустку в теплі країни?

 

Перельоти, зміна клімату - це великий стрес для організму в цілому і для шкіри особливо, адже причин для зневоднення стає куди більше. Також виникає загроза появи ознак втоми на обличчі. Додаткові засоби, такі як концентрати або сироватки, допоможуть уникнути неприємностей і забезпечать свіжий, здоровий вигляд вашій шкірі.

 

Від яких б'юті-засобів в холоди слід відмовитися?

 

Потрібно відкласти агресивні очищуючі засоби, а також засоби з великим вмістом етилового спирту і все, що провокує сухість шкіри, в тому числі і сильно матуючі косметичні продукти. Але взимку не можна відмовлятися від сонцезахисних засобів, адже мороз часто супроводжується сонцем, і шкіра так само піддається впливу ультрафіолету. Однак, читаючи рекомендації та поради, не забувайте про ваші індивідуальні особливості, стежте за станом вашої шкіри або змінюйте програму догляду, виходячи з її потреб.

 

Як перепади температури і вологості впливають на стан шкіри і як їй допомогти?

 

В умовах континентального клімату, центрального опалення та інших неприємностей практично всі відчувають проблему сухості шкіри в зимовий період. Перепади температури впливають не тільки на наше самопочуття, але і на шкіру. Зневоднення і лущення можуть виникнути через холодне морозне повітря на вулиці, а також через сухе повітря в приміщеннях, де є опалення і кондиціонери.

 

Яким інгредієнтів в складі віддавати перевагу?

 

В негоду через сніг або пориви вітру може виникати свербіж шкіри. Тут допоможуть засоби, що містять плівкоутворюючі речовини і антиоксиданти. Щоб допомогти шкірі впоратися з сухістю, її необхідно зволожувати. Найкраще це робити ввечері, після ванни або душу, коли в шкірі ще залишається багато вологи. Підійде будь-який зволожуючий засіб комфортної текстури. Ідеально, якщо в його складі будуть міститися натуральні олії, гіалуронова кислота, гліцерин або олігосахариди. Однак, будьте пильні: перезволожену шкіру легко обморозити. Тому перед виходом на мороз не рекомендується застосовувати інтенсивно зволожуючі креми. Також важливо пам'ятати, що якщо обраний засіб має гелеву основу, то наносити його треба не менше ніж за годину до виходу на вулицю.

 

Чи є сенс переходити взимку на очищення, видаляючи забруднення і макіяж тільки міцелярним розчином?

 

Очищення без води - не дуже вдале рішення. В такому випадку жир і бруд не видаляються досить добре, що рано чи пізно може призвести до запалень. Очищення міцелярною водою можливе, оскільки цей засіб добре видаляє макіяж, однак не рекомендується залишати її на обличчі. Міцелярну воду потрібно змивати водою, щоб не пошкодити захисний бар'єр шкіри і не викликати роздратування.

Система очищення шкіри без води (наприклад, з використанням молочка) підійде тільки для сухої і чутливої ​​шкіри, яка некомфортно переносить процес вмивання і реагує на контакт з водою сильним почервонінням і роздратуванням.

 

Як виглядає проста і ефективна система домашнього догляду взимку?

 

В ідеалі ритуал догляду повинен складатися мінімум з трьох продуктів. По-перше, це засіб для вмивання, який не шкодить захисному бар'єру (бажано без спирту і сульфатів). По-друге, зволожуючий засіб з плівкоутворюючими речовинами, натуральними оліями і антиоксидантами. По-третє, нічний відновлюючий засіб типу концентрату або сироватки. Також взимку необхідно застосовувати додатковий догляд. Зволожуючі маски рекомендується робити не рідше 2-3 разів на тиждень, оскільки зараз шкіра втрачає багато води.

 

Чи потрібен взимку особливий догляд шкірі тіла?

 

Взимку шкіра тіла постійно знаходиться під прикриттям. З одного боку, їй тепло, але з іншого, одяг може стати джерелом подразнення. Шкіра потіє, швидше втрачає вологу, а разом з нею здоровий колір. Догляд за шкірою тіла передбачає ті ж етапи, що і догляд за обличчям. Але якщо ви приймаєте душ двічі в день, то не користуйтеся кожен раз гелем для душу, адже шкіра такого інтенсивного очищення не потребує.

Зверніть увагу на склад ваших доглядових засобів для тіла. Ідеально, якщо там будуть олії, вітаміни і мінерали. Користуйтеся м'якими скрабами 1-2 рази в тиждень і не забувайте про правило 3-х хвилин: відразу після водних процедур застосуєте зволожуючий і живильний засіб, адже коли шкіра розпарена і пори розширені, поліпшується провідність корисних компонентів.

 

Є думка про те, що доглядові засоби потрібно наносити за півгодини до виходу на вулицю. Чи так це?

 

При нанесенні доглядових засобів їх температура підвищується за рахунок розтирання між пальців і від температури шкіри обличчя. В результаті температури засобу і шкіри порівнюються, складаючи 36 градусів. Це додатковий механізм для вбирання і активації роботи засобу. Очевидно, що при такій температурі воно замерзнути не може. Води в ньому мало, а зволожуючих компонентів (ліпідів, цукрів), які не замерзають, багато. Більш того, зараз створені спеціальні зволожуючі засоби для догляду за обличчям взимку. Формула з натуральними оліями оберігає шкіру від неприємного почервоніння за холодної вітряної погоди. Проте все доглядові засоби взимку потрібно наносити мінімум за півгодини до виходу, щоб вони встигли вбратися, подіяти і захистити шкіру на морозі.

 

Який варіант догляду ефективніше: один насичений, щільний крем або багатошаровість легких текстур?

 

Взимку варто віддавати перевагу більш насиченим живильним структурам, але це не скасовує багатошаровість. Подивіться на ваш засіб для видалення макіяжу: можливо, взимку вам варто використовувати олію, навіть якщо у вас не суха шкіра. Також взимку, швидше за все, буде комфортніше з містом для сухої шкіри. Прекрасно, якщо ви використовуєте сироватку. А ви пробували флюїди з олійною текстурою? Їх можна використовувати і для комбінованої шкіри. Звичайно, ваш крем взимку повинен бути живильнішим, ніж влітку. Який саме - виходити потрібно з потреб шкіри.

 

А може, досить тільки олії?

 

Олія взимку - те, що потрібно шкірі, однак тільки його недостатньо. У переважній більшості випадків шкіра взимку зневоднена. Відбувається це з кількох причин: опалення в приміщеннях, зміна якості води, інше харчування, холод, вітер, сніг. Не забувайте про зволожуючий засіб, навіть якщо вважаєте свою шкіру бездоганною.

 

Як ще допомогти шкірі в холоди?

 

Безумовно, пити воду, не менше 1,5 літрів в день. Зелений чи трав'яний чай може бути прекрасним джерелом вологи і тепла, а також корисних для шкіри антиоксидантів. Висушує дію опалення можна зменшити зволожувачем повітря і регулярним провітрюванням. У харчуванні не потрібно забувати про сезонні фрукти, овочі, перші страви і продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти (риба). Будь-які не виснажливі спортивні вправи позитивно впливають на стан шкіри взимку. Також корисні контрастний душ і умивання водою різних температур, тільки температура води повинна бути не екстремальною, а комфортною.

 

Необхідні засоби по догляду за шкірою та волоссям взимку наші експерти зібрали для Вас в наших комплексах:

Комплекс для догляду за шікрою взимку WINTER CARE

Комплекс для інтенсивного зволоження та догляду за шкірою взимку