Що таке жирний блиск і широкі пори, власниці сухої шкіри не знають. Зате їм знайоме лущення, почервоніння, печіння, свербіж. А ще така шкіра старіє раніше – на ній швидше утворюються зморшки. Чи можна змінити тип шкіри? Неможливо. Він визначається генетикою. Але з допомогою правильного догляду можна поліпшити стан шкіри – щоб виглядала здоровою і доглянутою. У даній статті ми зібрали найактуальніші поради щодо догляду за сухою шкірою.


 

1. Очищення без води

Рідко хто може похвалитися гарною якістю водопровідної води. У більшості вона як мінімум жорстка. Якщо умивання водою приносить дискомфорт, свербіж і відчуття стягнутості, використовуйте для очищення шкіри такі засоби як міцелярна вода чи молочко. Однак пам'ятайте, що залишки цих засобів на шкірі все одно необхідно видалити за допомогою тоніка, міста чи термальної води. Зверніть також увагу на гідрофільну олію. Це чудовий засіб для будь-якого типу шкіри, але особливо актуальним є для сухої чутливої шкіри.

 

2. Без спирту і сульфатів

Є багато інгредієнтів, відверто протипоказаних сухій шкірі, але головні шкідники – прості спирти і сульфати. Гелі для вмивання, пінки для очищення, тоніки і лосьйони категорично не повинні містити ці компоненти.

 

3. М'яка тонізація

Заключним етапом очищення шкіри, як ви знаєте, є застосування тоніка, який відновлює кислотно-лужний баланс і зволожує. Тонік для сухої шкіри містить у складі інгредієнти, які заспокоюють, пом'якшують, живлять і захищають шкіру. Тоніки для жирної або комбінованої шкіри діють інакше. Отже, вибирайте засіб, орієнтуючись на себе, а не відгуки, поради чи акції.

 

4. Нове слово – міст.

Як і тоніки, місти використовуються з метою вирівняти pH і зволожити. Що відрізняє міст від тоніка? 100% натуральний склад та антисептичні властивості. А ще міст можна використовувати, крім тонізації, для приготування масок, а також і для вмивання.

 

5. Делікатне відлущування.

Відлущуванням потрібно займатися всім, включаючи власниць сухої шкіри. Ця процедура допомагає шкірі оновлюватися, та й просто покращує її зовнішній вигляд. Є одне але – агресивні засоби накшталт скрабів приберіть з косметичної полиці. Це має бути делікатний відлущуючий засіб такий як убтан або пілінги з фруктовими кислотами.

 

6. Догляд за допомогою сироваток.

Сироватки у багатьох асоціюються з антивіковим доглядом, але це не так. Існують сироватки для вирішення різних проблем, в тому числі – для усунення сухості. Особливість сироватки – у хімічній формулі, яка забезпечує швидку і глибоку проникаючу дію. Зверніть увагу на те, що сироватка не є самостійним засобом та наноситься під крем чи олійний засіб.

 

8. Гіалуронова кислота

Косметика з гіалуроновою кислотою - мастхев для власниць сухої шкіри.  Працює гіалуронова кислота наступним чином - її молекули притягують молекули води і утримують їх, підвищуючи, таким чином, рівень вологи в дермі. Наносьте засоби з гіалуроновою кислотою на щедро зволожену термальною водою чи містом шкіру.

 

9. Олій багато не буває

Суха шкіра страждає не тільки від дефіциту води, а й дефіциту жирів.  Масаж з оліями, олійні маски, демакияж олією - олій багато не буває!  Ідеально для сухої шкіри підходять олії каріте, авокадо, абрикоса, зародків пшениці, кокоса.  У поєднанні з ефірними оліями (наприклад, троянди, сандалу або іланг-ілангу) працюють краще дорогих кремів.