Щороку ми з нетерпінням чекаємо літа. Мріємо про відпочинок на пляжі під променями літнього сонця і рівномірну засмагу. Але часто, крім засмаги, наша шкіра набуває ряд неприємних проблем: зморшки, пігментні плями, розширені пори, жирний блиск. Експерт Hillary розповість, як уникнути таких неприємностей, забезпечити правильний догляд за різними типами шкіри влітку і без чого в спеку просто не можна виходити з дому.

 

У літній сезон на шкіру впливають негативні фактори, такі як ультрафіолет, пил, спека, морська вода та інше. Чим же небезпечно літо для шкіри:

  • зниженням вироблення колагену і еластину;

  • надлишковим виробленням меланіну - поява пігментних плям, веснянок;

  • ультрафіолетові промені сприяють розвитку новоутворень;

  • збільшенням кількості чорних цяток.

Продуманий підхід вбереже вас від цих неприємностей і літо піде вам тільки на користь. 

З чого почати? 

 

Ретельне і дбайливе очищення шкіри.

До підбору засобів для вмивання потрібно ставитися максимально відповідально і уважно.

 

Для сухої шкіри у складі засобів для вмивання не повинно бути жодного підсушуючого компонента. Зверніть вашу увагу на пінки до складу яких входить масло авокадо і сквалан. Влітку найкраще вмиватися прохолодною водою і бажано не часто. Адже хлорована і жорстка вода ще більше пересушує шкіру обличчя. 

 

Власницям жирної та комбінованої шкіри для вмивання краще використовувати пінки і гелі без змісту SLS і SLeS. Зверніть вашу увагу на продукти, що містять ефірні масла лаванди, розмарину, жожоба і таману. І не вмивайтеся гарячою чи теплою водою - це провокує зайве виділення шкірного жиру.

 

Власницям втомленої та вікової шкіри корисні контрастні вмивання, так як вони підвищують тонус, покращують кровообіг і зміцнюють стінки капілярів. Для вмивання краще вибирати пінки і муси з алое вера, екстрактом ягід і фруктів. Лосьйони та тоніки, що застосовують після очищення, не повинні містити у собі спирту.

 

Інтенсивне зволоження.

У літній час всім типам шкіри потрібно інтенсивне зволоження. Щоб уникнути зневоднення шкіри (між іншим, це один з ключових факторів, що провокують появу зморшок) поповніть свій арсенал зволожуючими засобами. Ми радимо на літо вибирати нежирний гель-крем або зволожуючий крем на водній основі. Також хорошими зволожуючими засобами стануть зволожуючі спреї-місти, термальна та рожева вода.

Власницям зрілої шкіри особливу увагу потрібно приділити зволоженню тонкої шкіри навколо очей. Через відсутність зволоження виникає сухість і в'ялість шкіри в цих зонах. Тож хорошим зволожуючим засобом стане сироватка з гіалуроновою кислотою. Вона підвищує здатність шкіри утримувати вологу в собі.

 

 Захист від сонця.

Однією з головних особливостей догляду в літній період є захист від сонця.  Можливо, найважливіший продукт, який потрібно наносити щоранку - це хороший сонцезахисний крем із захистом SPF.  Такий крем потрібно наносити за 20 хвилин до виходу на сонце і оновлювати кожні 4-5 годин.

 

 Цікавий факт:

Чи знаєте ви, що фактор SPF показує конкретний час.  Для прикладу: візьміть кількість хвилин, протягом яких ваша шкіра не згорає на сонці без захисту (наприклад, 10 хвилин), помножте це число на значення SPF (наприклад, ви користуєтеся SPF 30), і вийде максимальна тривалість захисту від УФ-випромінювання,  яку вам здатний забезпечити даний продукт (в нашому прикладі - 300 хвилин).

 

 Пийте більше води

Якщо організм зневоднений, то і шкіра не буде здоровою і красивою.  Норма води в день становить 1,5-2 л + рідина з їжі.  Але влітку кількість води в раціоні має збільшитися.  Це допоможе підтримувати гідроліпідний баланс шкіри.