• Що це таке?
 

АВТОЗАСМАГА – МОЖЛИВІСТЬ ОТРИМАТИ БАЖАНИЙ ЗОЛОТАВИЙ ВІДТІНОК,

НЕ НАРАЖАЮЧИ ШКІРУ НА НЕБЕЗПЕКУ ТА НЕ ПРОВОКУЮЧИ ПРОЦЕСІВ ФОТОСТАРІННЯ.


Під дією автозасмага шкіра сама змінює колір. Автозасмага Hillary містить одразу 2 компоненти для засмаги та пролонгації ефекту - дигідрок- сиацетон (речовина, добута з тростинного цукру) та еритрулоза (малино- вий цукор).

Дигідроксиацетон (DHA) – моносахарид, який входить до складу таких продуктів - запускає хімічну реакцію, унаслідок якої верхній шар шкіри стає темнішим.

Цей процес дещо нагадує утворення коричневої скоринки під час випікання бородинського хліба.


Зазвичай реакція, яку запускає дигидроксиацетон, триває від 3 до 5 годин (залежно від вмісту DHA та особливостей формули), тож на кінцевий результат доведеться трохи зачекати.


Еритрулоза (малиновий цукор) – натуральна сполука, яка застосовується у складі косметики для засмаги та бронзанатах.

Це саме та речовина, яка забезпечує стійку, довгострокову, м'яку та рівномірну засмагу різних відтінків коричневого кольору.

 

Еритрулоза виконує у косметиці подвійну функцію: це не тільки стійкий бронзант, але й ефективний сонцезахисний компонент. Малиновий цукор вважається більш безпечним компонентом, ніж поширеніший дигідроксиацетон, проте саме така комбінація дозволяє отримати рівномірну природну засмагу, яка буде триматися на шкірі до 7 днів навіть без поновлення.


Ще одна перевага автозасмаги в тому, що її можна використовувати під час вагітності, оскільки засіб зупиняється на рівні рогового шару шкіри, який природно відлущується протягом наступних 2 тижнів.

 

Як і з іншими засобами й процедурами, тут треба знати міру, але це в будь-якому разі безпечніше, ніж солярій та ультрафіолет, який, у купі з гормональними змінами, може провокувати гіперпігментацію у вагітних.


Чи треба захищати шкіру від сонця після автозасмаги?

Темніший відтінок шкіри не звільняє від необхідності захищати шкіру від ультрафіолету.

Після використання автозасмаги дехто розслабляється та починає нехтувати санскрінами чи знижує фактор захисту до мінімального SPF 8 чи 10.

Це неправильно: автозасмага ніяк не впливає на синтез меланіну та не запобігає агресії сонячних променів, тож оберігати шкіру треба так само ретельно.

Улітку, якщо ви плануєте тривале перебування на сонці, краще обирати санскрін із SPF 30 чи навіть 50.


• Як підготувати шкіру до автозасмаги?
Щоб упевнитися в тому, що автозасмага не викличе у вас алергічної реакції, зробіть попередню алергопробу на невеликій ділянці шкіри.
За добу до нанесення автозасмаги, потрібно провести скрабування.

Перед нанесенням обов'язково скористайтеся скрабом чи пілінгом, аби звільнити шкіру від ороговілих клітин, прийміть душ і зачекайте, доки шкіра висохне.

 


• Як правильно наносити автозасмагу?

Основне правило - не перебрати з кількістю засобу.

Краще повторити процедуру за кілька днів, ніж змастити шкіру товстим і нерівномірним шаром.
• Нанести засіб на тіло тонким рівномірним
шаром.
• Дати увібратися.
• Щоб засмага проявлялася швидше, краще робити процедуру нанесення відразу після душу, коли шкіра ще волога.

Наносити за допомогою рукавиці - аплікатора для запобігання забарвленню рук

 

Засоби для автозасмаги